top of page

Pravila privatnosti

Hrvatska liga za hipertenziju, sa sjedištem u Zagrebu, Podbrežje XIII. 22, OIB: 29370213020 (u daljnjem tekstu: „Liga“ ili „mi“) kao voditelj obrade podataka prikuplja, obrađuje i koristi određene osobne podatke osoba koje žele sudjelovati u projektima Lige te zaprimati obavijesti vezane uz projekte i zdravstvena područja kojima se Liga bavi. Pritom osiguravamo da se osobni podaci obrađuju u skladu s primjenjivim propisima o zaštiti osobnih podataka.

Podaci koje obrađujemo su:  Ime i prezime, e-mail adresa, specijalnost, institucija rada (podatak nije obvezan).

Ime i prezime te e-mail adresu prikupljamo kako bismo vas mogli kontaktirati u svrhu sudjelovanja u projektima Lige te radi slanja obavijesti o projektima koje Liga organizira, u kojima sudjeluje i koje podupire, kao i radi slanja novosti iz raznih zdravstvenih područja. Podatak o vašoj specijalnosti potreban nam je kako bismo mogli prema vašem području rada prilagoditi način vašeg sudjelovanja u našim projektima, kao i obavijesti koje vam šaljemo. Podatak o instituciji rada ne morate unijeti kako biste sudjelovali u našim projektima i zaprimali obavijesti, ali nam i taj podatak može pomoći radi bolje prilagodbe obavijesti koje vam šaljemo.

Odabirom (klikom) odgovarajuće opcije, možete nam dati suglasnost da vaše ime i prezime objavimo na službenoj web stranici našeg projekta. Ovo radimo isključivo uz vašu posebnu suglasnost, radi transparentnosti projekta i pohvale svima uključenima. Vaše sudjelovanje u projektu nije uvjetovano davanjem ove suglasnosti. Ako se predomislite, uvijek nas možete kontaktirati putem naše e-mail adrese te ćemo vaše podatke ukloniti s web stranice.

Sve podatke prikupljamo isključivo na temelju vaše suglasnosti koju dajete unosom podataka u obrazac na našoj web stranici ili na web stranici našeg pojedinog projekta i odabirom (klikom) na kućicu za prihvat pravila privatnosti.

Vašu suglasnost za obradu osobnih podataka uvijek možete povući slanjem e-maila na info@h-liga.hr. Također, prilikom zaprimanja obavijesti na vašu e-mail adresu, na dnu svake poruke možete kliknuti na poveznicu za odjavu. Povlačenje vaše suglasnosti ne utječe na zakonitost obrade u vremenu od davanja do povlačenja suglasnosti.

Vaše podatke obrađivat ćemo sve dok je to potrebno radi ostvarenja svrhe, odnosno do prestanka provođenja projekata i rada Lige u području zdravstva ili do povlačenja vaše suglasnosti.

Vaše osobne podatke možemo dostavljati našim suradnicima koji kao izvršitelji obrade za nas obavljaju uslugu slanja obavijesti na vaše e-mail adrese (slanje newslettera). Vaše podatke nećemo prenositi u treće zemlje izvan Europske unije. 

U svakom trenutku imate pravo od Lige zatražiti pristup vašim osobnim podacima koje obrađujemo i ispravak netočno navedenih osobnih podataka. U određenim slučajevima imate pravo na brisanje osobnih podataka ili ograničavanje obrade, sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

Također, imate pravo na prigovor na obradu podataka te pravo prenijeti podatke drugom voditelju obrade kada se obrada vrši na temelju vaše suglasnosti.

Za sve upite o obradi podataka i zaštiti osobnih podataka možete nam se obratiti na e-mail adresu info@h-liga.hr. Ako sumnjate na povredu u obradi vaših osobnih podataka, imate pravo podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

bottom of page